Titta in i tävlingskalendern och anmäl en till tävlingar här: Tävlingskalender

IFK Borlänge Alpin är en av Sveriges framgångsrikaste klubbar. Klubben ser positivt på att ha gott om deltagare ute på tävlingar. Här nedan finns kort info om vilka olika tävlingsserier som finns att tillgå. 

Södra Dala Cupen
Södra Dala Cupen är en serie ungdomstävlingar för åkare 3-14 år.Tävlingen sker i samarbete med Falun, Bjurås, Leksand, Norrbärke, Grängesberg och Avesta.Tävlingen är avsedd för de som vill prova på hur det är att tävla. 
Lilla Världscupen (LVC)
LVC är en serie ungdomstävlingar för U12-U14 åkareTävlingen är öppen för distriktet, tävlingarna sker i slalom, storslalom occh super-G.LVC avslutas alltid med en final där även åkare från angränsande distrikt deltar.Alla som startar i hälften av deltävlingar är kvalificerade för finalen. 
Dalacupen U10-DH17
För ungdomsklasser gäller att 3 av 5 deltävlingar räknas i totalsammanställningen och förDH 17- gäller 5 av 9 deltävlingar.
Priser till de 6 bästa i totalen.
Vid samma slutpoäng delar åkarna totalplacering.
Totalsammanställning och prisutdelning vid finalhelg 
USM
USM är en serie ungdomstävlingar för U16 åkare.USM avslutas med en Sverigefinal. 
Skicross (SX)
Skicross serie för U12 och äldre åkare. 
Entry Leage (EL)
EL är en serie tävlingar för juniorer & seniorer.EL har minst ett ”punktpåslag” på 40, vilket medför att startfältet är lite mildare än vid en FIS tävling. 
FIS
FIS tävlingar är öppna internationella tävlingar för juniorer & seniorer. Av de anmälda får de 140 bäst rankade komma till start  
Övriga tävlingar
Det finns även en mängd trevliga tävlingar som inte ingår i någon serie för U10 och äldre åkare.Information om dessa finns i Idrottonline, klicka på tävlingskalender.